Noé Kertje Tanoda áprilisi programjai

Április hónapban sok program volt a gyermekeknek.
Április 2-án, pénteken került sor a disputa foglalkozásra. A szabadidő hasznos eltöltését célzó tevékenységek mellett tematikus foglalkozást is szerveztünk a tanulóknak. A programban nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy fejlesszük a tanulók személyiségét, segítsük a helyes énkép kialakítását. Az eredményes kapcsolatteremtés alapja a megfelelő önismeret, a közösségépítés, a hatékony vitakultúra. Mindezt már gyermekkorban meg kell alapozni, hogy az iskolából kikerülve a társadalomban, a munkahelyen és a családban is teljes értékű, egyenrangú partnerként tudjanak helyt állni. Busák Erzsébet programmenedzser által meghívott nagyszerű előadó – Csepregi Erzsébet– kommunikációs – önismereti tréninget, disputa foglalkozást tartottak április 03-án.

Április 11-én a Költészet napját ünnepeltük. Úgy éreztem, hogy ez is egy hagyomány a magyarok életében, ugyanis 1964 óta ünneplik Magyarországon. Kis műsorral is készültünk, melyet Bodonyban és Parádon is előadtunk.

 

Április 13-án, pénteken: Április hónapban az első szervezett kézműves foglalkozásra 13-án került sor. A tanulók körében izgatott várakozás előzte meg a nem mindennapi elfoglaltságot ígérő eseményt. A tevékenységet Csíki Lóránt vezette. 22 fő vett részt rajta. A tanulókon kívül meghívtuk a szülőket is. A gyöngyfa készítés művészetét sajátították el a gyerekek, valamint ékszert készítettek.

 

Április 14-én: A táncbemutató a Freskó étteremben volt a jótékonysági bál keretében. Palotás táncot és keringőt táncoltak a hetedik és nyolcadik osztályos gyerekek, közöttük a tanodások is. Külső helyszínen történt a hagyományőrzés.

Mindezek mellett napi szintű tanulás, kézműveskedés, játék töltötte ki mindennapjainkat.

Megyei helyesírás versenyt nyert tanodás lányunk Szabó Anna, Tóth Réka 7. helyezett lett.

Vince Kovács Katalin