Októberi programok az Érckő Tanodában

Október 12-én kirándultunk.
Tervezett programunk: Gyöngyösön a Mátra Múzeum mindkét épületének meglátogatása, utazás kisvasúton Mátraházára, ebéd Mátraházán. Ebéd után 1 ½ – 2:00 óra szabadidő, apró ajándéktárgyak vásárlása, játszás a parkban lévő játszótéren.

A 2009 őszén megnyílt természettudományi kiállítás középpontjában egy közel 15 méter magas épített kocsánytalan tölgyfa áll. Egyben ez a fa határozza meg a kiállítás központi gondolatát, az élővilág szerveződési szintjeinek bemutatását. A kicsik sokat tanultak, a nagyobbak pedig felelevenítették, elmélyítették tudásukat. Erősödött a természet védelme iránti felelősségérzetük.

A múzeumi gyűjtemény különlegessége Magyarország egyetlen teljes épségben előkerült és itt bemutatott mamutcsontváz, amit nagy érdeklődéssel figyeltek meg a gyerekek.

Örültek az erdei vonatozásnak, a szabadprogramoknak. Az ebéd finom és bőséges volt.
Nagy szeretettel vásároltak hozzátartozóiknak, természetesen önmaguknak is apró ajándéktárgyakat. A játszótéren felszabadultan vették birtokukba a különböző játékszereket.

Voltak akik pihentek, beszélgettek és gyönyörködtek az őszi táj pompás színeiben, míg mások ügyességüket tették próbára. Hazafelé újra felcsendültek az ismerős gyermekdalok. Tartalmas volt a gyerekek napja, jól érezték magukat.
Amikor tanulunk, fegyelmezetten végzik feladataikat, igénylik és szívesen fogadják a segítséget. A tanulás módszere különböző, az azonos osztályba járókkal kiscsoportban foglalkozunk, a rászorulók és más osztályba járok pedig egyéni fejlesztést kapnak.

Egyéni foglalkozás a 8.osztályos Elvirával, történelemből.

Magyarázat után elvégzi Elvira önállóan az írásbeli feladatot, az idő alatt a pedagógus átnézi a 2.osztályos Imike matematika megoldásait. Most már tudom, hogy Imike megoldása hibátlan volt.
Szeretik a gyerekek a kézműves, a sport, a zenei és művészeti foglalkozásokat.