Hírek, Érckő Tanoda Terpes 2020. év nyolc hónapjáról.

Tervezéskor nem is sejtettük, hogy  megálmodott, gondosan megtervezett éves programunknak közel ¼ része megvalósulatlan marad majd, a koronavírusos fertőzés visszaszorítása, illetve elkerülése miatt….

A 2020-as esztendőt nagy reményekkel és odaadással kezdtük. Januárban a hagyományőrzés keretében a Vízkereszt egyháztörténetével ismerkedtek a gyerekek. Sor került a matematika, szövegértés és szociális kompetencia mérésre.

Naponta megtartottuk a fejlesztő órákat is…

Megbeszélés után 3 felsős lány, önállóan végzik feladatukat, míg Ani néni közvetlen egyszemélyes kapcsolatban fejleszti matematikából a 2. osztályos kislányt.

Angol és matematika fejlesztés kiscsoportban.
Nagy izgalommal készültek a gyerekek a farsangi mulatságra. Ötletes jelmezekben vonultak fel. A hangulat kitűnő volt
A farsangi bálra készülve, a gyerekek párhuzamosan tanultak, próbáltak a március 15. nemzeti ünnepünk méltó megünneplésére. Korábbra hoztuk megemlékezést, mert akkorra már bizonyossá vált, hogy változás lesz a gyülekezésben és az oktatásban egyaránt.
Március 17-től áttértünk az iskolákkal együtt a digitális oktatásra. Voltak családok, ahol sem számítógép, sem internet nem állt rendelkezésre a gyerekeknek. Nekik az iskola átküldte az anyagot, a gyerekfelügyelők kinyomtatták és átadták papíralapon a feladatokat, a szülőnek, aki érte jött.
Élelmiszer adományban is részesültek a családok, aláírásukkal igazolták, hogy átvették azt.

A tanév befejezése után 2 hét szünet volt a tanodában. Ráfért a pihenés a gyerekekre és a felnőttekre is.

A szünet után visszatért az élet a tanodába. A napokváltozatos programokkal teltek, az udvar újra gyermekek kacajától volt hangos. A nyárra betervezett táborokat hatalmas érdeklődés és sikere kisérte.

Disputa foglalkozás, képzőművészeti tábor, természetvédelmi, egészséges életmód, sport napok, Erzsébet tábor változatos programjai színesítették a tanodás gyerekek mindennapjait. Jelenleg is zajlik a nyelvi tábor ( angol), játékos formában gazdagítja a gyerekek nyelvtudását.

Fotókkal kívánom bemutatni a változatos programok egy-egy pillanatát:

Bodza gyűjtése, majd szörpöt készítenek belőle a gyerekek, felnőtt irányításával.
Disputa foglalkozás
Képzőművészeti táborban készült alkotások.

Sport, játék, egészséges étkezés – ásványi anyagokban és vitaminban gazdag gyümölcsök, zöldségfélék feldolgozása, fogyasztása.

A beszámolót készítette:  Varga Ferencné